Мисија

КУД "Младост" посвећује пажњу очувању и афирмацији традиционалних вриједности српског народа, те њиховој презентацији у земљи и иностранству. Уз етнолошко кореолошка истраживања и високо професионално вођење, циљ нам је очувати изворни облик богатог фолклорног насљеђа нашег краја и шире регије.

Унапрјеђење сарадње са сусједством, кроз културу и дружење, један је од приоритета друштва. Млади своје слободно вријеме попуњавају пробама, едукацијом, забавом, дружењем, путовањима, удаљавајући се трајно од порока који вребају са свих страна.

Основни циљ нам је формирати и очувати свестрану, слободну, стваралачку личност, што нашим активностима даје социолошки карактер.

Највиша признања у земљи и иностранству уврстила су КУД "Младост" у ред најбољих друштава, као и амбасадора културе и добре воље. То нас обавезује на још већи труд како бисмо учврстили имиџ о друштву које је сачувало аутентичност народног стваралаштва.

Желимо да радимо и на унапређењу, што ћемо остваривати сталним проширењем репертоара, бољом и бољом уиграношћу, оснивањем нових секција, како би нас публика оцијенила најбољима.

Трудићемо се да још много пута буде "враћено на бис" висококвалитетно извођење раскошног колорита игре, пјесме и обичаја, оплемењено младалачким ентузијазмом наших чланова.

ВРХ