Misija

KUD "Mladost" posvećuje pažnju očuvanju i afirmaciji tradicionalnih vrijednosti srpskog naroda, te njihovoj prezentaciji u zemlji i inostranstvu. Uz etnološko koreološka istraživanja i visoko profesionalno vođenje, cilj nam je očuvati izvorni oblik bogatog folklornog nasljeđa našeg kraja i šire regije.

Unaprjeđenje saradnje sa susjedstvom, kroz kulturu i druženje, jedan je od prioriteta društva. Mladi svoje slobodno vrijeme popunjavaju probama, edukacijom, zabavom, druženjem, putovanjima, udaljavajući se trajno od poroka koji vrebaju sa svih strana.

Osnovni cilj nam je formirati i očuvati svestranu, slobodnu, stvaralačku ličnost, što našim aktivnostima daje sociološki karakter.

Najviša priznanja u zemlji i inostranstvu uvrstila su KUD "Mladost" u red najboljih društava, kao i ambasadora kulture i dobre volje. To nas obavezuje na još veći trud kako bismo učvrstili imidž o društvu koje je sačuvalo autentičnost narodnog stvaralaštva.

Želimo da radimo i na unapređenju, što ćemo ostvarivati stalnim proširenjem repertoara, boljom i boljom uigranošću, osnivanjem novih sekcija, kako bi nas publika ocijenila najboljima.

Trudićemo se da još mnogo puta bude "vraćeno na bis" visokokvalitetno izvođenje raskošnog kolorita igre, pjesme i običaja, oplemenjeno mladalačkim entuzijazmom naših članova.

VRH